Miért népszerű újra a szalagparketta számos otthon esetében?

Attila
2 perc olvasás

Egyszerre ötvözve a gyönyörű és az egyedi megjelenést, a szalagparketta újra számos otthonban kezd felbukkanni és láthatóan nagy rá a kereslet. Egykor az egyik legnépszerűbb és legfényűzőbb padlóburkolat volt, amelyet valaki az otthonába vásárolhatott, ma már több padló típussal versenyez ezért a pozícióért, de még mindig a legjobbak közé tartozik.

Az egykor vidéki házaknak és kúriáknak fenntartott szalagparketta a gazdagság reprezentációjának volt az eszköze, és a tulajdonos család hírnevét erősítette. A szőnyegek és műanyagból készült padlók feltalálása miatt azonban a 20. század elején a szalagparketták iránti páratlan érdeklődés egy rövid időre csökkent. Azonban most, a gyártási technológia fejlődésének és a modern stílusok megjelenésének köszönhetően, a termék újra divatosnak minősül.

Maga a szalagparketta geometrikus, arányos, már-már mozaikszerű fadarabokból áll, amelyek összeillesztése gyönyörű mintázatú padlót képes megvalósítani. Persze ezen belül is már többféle típus kapható, amelyek igazodnak az emberek preferenciáihoz. Bár régebben a gyártmány kizárólag tömörfából készült, manapság egyre nagyobb az igény a mérnöki padlóból készült darabokra. A tervezett típus az egész padlóban stabil magot hoz létre, amely ellenáll a hőmérséklet- és nedvességváltozásoknak, aminek köszönhetően optimális a pincékben és a fürdőszobákban.

Amellett, hogy látványosan lenyűgözőek, a szalagparketták választéka mára már hatalmas. Nemcsak a rendelkezésre álló fajták között lehet választani, hanem már a színek, a felületek és a kívánt minta tekintetében is sok opció áll a rendelkezésünkre.

Azok számára, akik egy ilyen mérnöki burkolatot választanak, az a jó hírünk, hogy a gyönyörű bonyolultság ellenére, rendkívül könnyű a telepítése. Bár talán néhány évszázaddal ezelőtt ez a folyamat napokig akár hetekig is eltarthatott, a technológia és a padlótechnika fejlődésének köszönhetően már általában néhány óra alatt lerakható, a helyiség méretének a függvényében.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás