Nézd meg a hüvelykujjad, megtudod, milyen vagy!

Balogh Nóra
3 perc olvasás

Szembefordítható hüvelykujj. A főemlősök egyik jellemzője, ez különböztet meg bennünket bármely más emlőstől, amelyeknek szintén van hüvelykujjuk, s melyek arra használják ezeket, hogy jobban tudjanak fogni, zsákmányt megtartani. Ám annyira kifinomultan, mint az ember, még a majmok sem képesek használni ezen testrészüket.

A kéz igen fontos szerepet játszik a mindennapokban, hiszen fogunk, gesztikulálunk, tapintunk vele. De fontosságát felfedezték már a jósok is, gondoljunk csak a tenyérjóslásra. A hüvelykujj az összes ujjunk közül pedig a legkülönlegesebb. Hogy messzebb ne menjünk, vegyük csak az ujjlenyomatunkat. Ahány ember, annyiféle. Egy viszonylag kis felület a föld minden lakosáról teljesen egyedi képet tud adni.

Nem meglepő tehát, hogy ha a személyiségünkről szeretnénk megtudni többet általa, az sem lehetetlen.

Hüvelykujjunk három részre osztható. A felső rész, mely a hegyétől az ujj aljáig tart az akaraterőről, a második, melynek neve a derék, az értelemről árulkodik, a harmadik, az érzékiség és szeretet területe a csukló feletti ízületig tart.

HüvelykujjHa közelebbi képet szeretnénk kapni magunkról, kezdjük a vizsgálatot annál, hogy megnézzük, a hüvelykujjunk hosszúságát a kezünkhöz képest, valamint hogy ellazult állapotban milyen irányba tartjuk.

A rövid ujj akaratgyengeségre, illetve arra utalhat, hogy gazdája nem rendelkezik elég önbizalommal. A hosszú pontosságra, túláradó energiákra utal. Akinek mélyen illeszkedik a hüvelykujja a tenyérhez, alkalmazkodó képes, szabad szellemű, hajlamos többet kockáztatni.

Amennyiben a legfelső részt nézzük meg alaposabban, a lekerekített, hosszú és széles ujjból arra következtethetünk, hogy viselője határozott, képes gondolatait cselekedetté változtatni. A kúp alakú ujj alacsony ellenálló képességről tanúskodik. Oldalról vékony és lapos ujj idegességre, a szögletes ujj pedig arra utal, hogy tulajdonosuk egy szervező zseni. A lapátformájúak dinamikusak, élettel teliek. A bütykös végű ujjaknál pedig felmerülhet a lehetősége annak, hogy a tulajdonosuk visszafojtott energiákkal rendelkezik, esetenként dühkitörésekkel is lehet náluk számolni.

Amennyiben hátrafelé hajlékony, úgy érzelmileg rugalmasságot, nagyvonalúságot mutat, jó alkalmazkodóképességről árulkodik. Az igazán hajlékony ujj, mely képes akár 90 fokban is elfordulni, azt mutatja, hogy az egyén pazarló, kevés akaraterővel rendelkező, ám nyitott. A közepesen hajlékony gyakorlatias, szilárd akaraterővel megáldott, alkalmazkodó, a merev ujj tulajdonosa pedig makacs, állhatatos, túlságosan is óvatos.

Köszönjük a megosztást!
Nóri vagyok, imádom a kreatív tevékenységeket és a szabadban töltött időt. Nagyon szeretek új recepteket felfedezni és elkészíteni, majd megosztani a családommal és barátaimmal. Szenvedélyem a fotózás, legyen szó természetről, utazásról, vagy csak a mindennapi élet apró pillanatairól. Mélyen érdekel a pszichológia és rendszeresen szervezek könyvklub találkozókat, ahol érdekes beszélgetésekbe bonyolódunk. Ezenkívül rajongok a filmekért, és gyakran írok róluk kritikákat. Remélem, hogy az írásaim inspirálhatnak másokat is.
Hozzászólás