Kevés gondozás, gyönyörű látvány: ez a műfű

Attila
2 perc olvasás

Hát nem csodálatos, hogy egész évben lehet élvezni a műfű otthoni látványát? Csupán egy kis odafigyelésre van szükség és minden évszakban megőrzi szép szálainak a megjelenését és a minőségét. Képesek vagyunk fenntartani azt a vonzó tündöklést, amit telepítés után tapasztalhattunk.

Aki gondolkodik műfű vásárláson, viszont még nincs tapasztalata erről, könnyen gondolhat arra, hogy az esőzés nem lesz valószínűleg jó hatással a szintetikus gyepre. Pedig az igazság az, hogy egyáltalán nem fogja megérezni ezt, így örülni lehet az esőnek, hiszen a növényeknek nagy szükségük van erre. Hogyan valósulhat ez meg?

Pont ez a jó a mai újgenerációs műfűben, hogy professzionálisan van megalkotva, aminek köszönhetően elvezeti a nedvességet és elkerüli a dohosodást, rothadást. Döbbenetes módon ebből a szempontból is előnyösebb, mint a természetes és nagyon gyorsan szárad.

A műfüvet nagyon ritkán kell gondozni, tisztítani. Egy erős szél, illetve viharos időszak után előfordulhat, hogy ágak, levelek és nagyobb törmelékek esnek rá. Ilyenkor ezeket kézzel kell gyorsan összeszedni, illetve a kisebbeket egy slaggal lemosni. Ha mindig frissen, puhán akarod tartani, akkor időnként érdemes átsöpörni egy kicsit egy seprűvel vagy kefével.

Bár előfordulhat a műfű esetében, hogy néhány hetente valamelyik széle megemelkedik vagy egy kis gaz próbálja benőni, de ezeket pillanatok alatt rendbe lehet hozni. Egy megbízható, esztétikus megoldás jelent, ami egy kevés gondozással egész évben felfrissíti a lelkünket.

TAGGED:
Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás