Maximális kényelem, télikertek, teraszok, műfüvek

Attila
3 perc olvasás

Ha van olyan, hogy természet és maximális kényelem egyszerre, akkor csakis a műfűről lehet szó. Az emberek ma már nem akarnak és nem is minden esetben tudnak a növényekkel és a természetes élővilággal olyan módon bánni, mint ahogy korábban azt az őseink tették, de ennek nem az az oka, nem is szeretnénk ilyen dolgokkal körbevenni magunkat, hanem egyszerűen nem olyan az életformánk, nincs lehetőségünk arra, hogy növényeket tartsunk, hogy olyan biofil környezetet hozzunk létre, amilyenre a szívünk mélyén vágyunk.

A megoldás sokak életében az szokott lenni, hogy a gyeptégla mellett döntenek és bekerül a kertekből a műfű teraszra, erkélyre, télikertbe, irodába. Ez bár sokak számára meglepő, de akár hiszik a szkeptikusok akár nem, a műfű teraszra helyezve eszméletlen sikkes.

A műpázsit előnye, hogy hosszúéletű és abban az illúzóban ringat minket a természetes megjelenésének hála, hogy egy természetközeli helyen vagyunk. Nem egy olyan hotelt, bevásárlóplázát, edzőtermet készítenek napjainkban, ahol komoly szerepet kap a műgyep. De nem csak ezeken a platformokon mutat kiválóan ez a mára már lakberendezési elemként is funkciónáló termék. Budapesten több olyan étterem is van, ahol a műfű teraszra és a vizes helyiségekben a falra is felkerül. Ezáltal a vendégeknek az a különleges és szokatlan élményük van, mintha egy réten ülnének és ott ennék a sütijüket.

Magánházak esetében sem szokatlan már manapság az, hogy a műfű teraszokon is felüsse a fejét. Sok ember olyan beépített teraszokat készít, melyek télikertként is funkcionálnak. Ennek egyik oka az is lehet, hogy a belvárosi lokációk esetében zajos és szmogos a levegő – így mondjuk egy szép, régitervezésű budai lakás esetében nem annyira előnyös választás egy nyitott terasz, ám az utca képét nem rontja egy jól megtervezett és szépen beépített télikert. A télikert azonban egy zöldövezetnek kell hogy számítson, az emberek akkor érzik teljesnek a képet, ha egy otthonos, meleg, félig kert jellegű helyiségbe lépnek akkor, amikor a teraszra kimennek. Ezért is láthatunk példát arra, hogy műfüvesített terasszá alakítják át a korábban nyitott erkélyeiket, hogy ezt követően az télikertként funkcináljon, ahova kényelmes kiülni, a sok növény és a műfüves padló eredménye képpen.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás