Villanymotor vásárlása után mit ellenőrizzünk le?

Attila
2 perc olvasás

Kezdetnek villanymotor vásárlásakor talán azt mondanánk – habár elég gagyi tippnek tűnhet elsőre – hogy a futárszolgálattól való átvétel során ellenőrizzük le magát a dobozt, csomagolást, hogy épségben, sértetlenül vegyük át a csomagot, benne az új villanymotorral.

Ez annál is inkább fontos, mert egy értékes szerkezetről van szó, amiért nyilván pénzt adunk, és nem mindenki szereti, ha az átadás előtt a futár már kiteszi olyan próbáknak az eszközt, aminek elviselésére az, enyhén szólva, nem rendeltetett.

Kibontva a csomagot, forgassuk körbe a rendelt villanymotort, és nézzük át alaposan, ellenőrizzük le nem sérült-e meg a villanymotor ventilátorának a burkolata.

Amennyiben a villanymotor úgy van megvásárolva, hogy a tömszelence bele van eleve szerelve, ott mindenképpen a tömszelence sértetlenségéről is érdemes megbizonyosodnunk. Ha ezen a lépésen is túlvagyunk, vethetünk egy pillantást a készülék adattáblájára, hogy a megfelelő paraméterekkel rendelkező eszközt kaptuk meg vagy sem. Itt számos adatot megtudhatunk a villanymotorról, így például sok esetben itt szerepel a házméret, a pólusszám, a teljesítmény, a fordulatszám stb. Végső soron még arról is érdemes meggyőződni, hogy a betáplálásnak megfelelő módon kössük be az adott eszközt.

Amennyiben nem rögtön használjuk fel a megrendelt terméket, úgy fontos megfelelőképpen tárolni azt, hogy ne rongálódjon. Ennek megfelelően a ventilátor burkolatára állítva érdemes a villanymotort védett helyen tárolni.

Köszönjük a megosztást!
Hozzászólás